10 de juliol del 2015

Barcino, la ciutat coronada

Barcino amb les seves 76 torres i 4 portes va ser coneguda com la ciutat coronada.
Proposem aquests dos vídeos per descobrir les muralles romanes de Barcelona i conèixer l’antiga Barcino.




Muralles romanes de Barcelona

Barcelona ha tingut tres grans muralles: la romana, la de Jaume I i la de Pere III. La muralla romana es va construir i reforçar al llarg d’un període de quatre segles entre els segles I al IV de la nostra era. A l’època romana, Barcino (Barcelona) era una colònia molt ben comunicada i gaudia d’una gran activitat comercial d’importació i exportació de productes.

Amb aquest vídeo d'Històries de Can Fanga descobrireu com eren les muralles romanes de Barcino, l’actual ciutat de Barcelona, i les seves magnífiques portes. El que demostra la importància que aquesta colònia comercial tenia per a l’Imperi Romà.





Iulia Augusta Faventia Paterna Barcino

L'antic assentament iber era anomenat Barkeno. Quan la població va passar a ser colònia de Roma, entre l’any 15 i 13 abans de Crist, sota el mandat de l’emperador August, va ser fundada la ciutat amb el nom Iulia Augusta Faventia Paterna Barcino.

Barcino tenia la típica estructura de les ciutats romanes, amb una forma octogonal i amb una distribució en quadrícula dels habitatges i edificis que conformaven la ciutat.

Una part significativa de l'antiga Barcino és visible al subsòl arqueològic del Museu d'Història de Barcelona, on també es conserven testimonis dels seus monuments i de la vida quotidiana dels seus habitants. Són moltes les troballes que, per cert no s'aturen, ens donen bona mostra del potencial comercial i l'alt nivell de vida que ja gaudia la ciutat, marca de la casa.

Amb aquest vídeo de l’Institut Municipal d’Història xalareu d’una passejada virtual per l’antiga Barcino.




També recomanem: http://www.bcn.cat/historia/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar en la Xusquipèdia